Mesaje locale, audiență națională

Ilustrăm împreună hărțile României Mari prin Educație

Mesaje locale, audiență națională

Încurajăm libera exprimare a profesorilor și manifestarea leadershipului profesional, dar mai ales apreciem și promovăm vocile părinților, ale elevilor, ale liderilor comunității. Ne-am propus să preluăm postările locale care au ca subiect una dintre hărțile acestei platforme (România europeană, România meritocrată, România în școală, România 2118), din rețelele sociale, și să distribuim mesajul acestora către o audiență națională. Este o altă formă de a schimba școala din interior.

„Unirea face puterea” spune o vorbă strămoșească înțeleaptă. Atâta timp cât statul român centralizează o mulțime de decizii privitoare la educație în mâna unui aparat birocratic de multe ori lipsit de viziune și responsabilitate socială, un aparat birocratic relativ inert, vocile critice și interesele alternative, de cele mai multe ori progresiste și bine intenționate, cad victimă atomizării și lipsei de impact. Pe fond, lipsa unei culturi a lucrului în echipă, a asocierii, pentru cauze care sunt mai puțin profitabile pe termen scurt, dar care vizează interese de termen lung ale națiunii, tarează chiar și inițiativele cele mai bine-intenționate.

Vă propunem un exercițiu de conștientizare a nevoii de unitate, dar și de admirație și aderență în fața alternativelor de calitate la mainstream-ul birocratico-politico-mediatic din România.

Comentarii Facebook
Acest proiect merită promovat?